In 8 stappen naar meer motivatie

voor verandering

Het verschil tussen verandering willen en in staat zijn om het te ondergaan komt neer op 1 essentiële factor, namelijk motivatie. Soms raken we ons verloren ergens tussen de wens en het te doen. De volgende 8 motivatie tips helpen je op weg.

  1. Wees niet te streng voor jezelfWanneer je jezelf probeert te motiveren, waardeer dan het feit dat je überhaupt probeert over verandering te denken. Perfectionisme kan teniet doen wat je probeert te bereiken. Sta jezelf dan ook toe dat je goed genoeg bent om vooruit te mogen.
  2. Blijf dicht bij jezelf; Onderzoek of dat je het echt wil, ligt het dicht bij je hart? Zo niet, besluit de activiteit niet te doen zodat je je op andere dingen kunt focussen en je kunt stoppen met jezelf te straffen dat je geen vooruitgang boekt.

  3. Wordt bewust van je interne dialoog; wat zeg je tegen jezelf over de activiteit en op wat voor toon? Verander de dialoog in iets meer positiefs. Je kunt zelfs een soort mentor horen die je aanmoedigt.

  4. Stap voor stap; Als je een groot doel voor ogen hebt, kan het helpen eerst te onderzoeken wat nodig is om daar te komen. Deel deze grote taken vervolgens op in kleine haalbare stappen en voer één stapje uit.
  5. Merk op wat voor rol “angst” speelt; bij jouw gebrek aan motivatie. Begrijp dat meeste dingen waar je bang voor bent nooit zullen gebeuren.
  6. Verander je gemoedstoestand door je houding te veranderen; Sta op en strek je uit. Schouders naar achter en verander je houding naar wat je denk dat een krachtig postuur is. Zet een grote lach op je gezicht. Denk terug aan de tijd dat je gemotiveerd was en probeer echt terug te halen hoe je je toen voelde. Verander je gemoedstoestand met lichamelijke beweging; Dit kan een bezoekje aan de fitness club zijn of een ommetje om. Als je loopt, blijf omhoog naar de lucht en de bomen kijken in plaats van naar de grond.

  7. Tegen wie kijk je op?; Stel je voor wat iemand waar je tegen op kijkt zou doen in jouw situatie?
  8. Vraag hulp van iemand anders. Als je een taak deelt, dan is het vaak makkelijker om te doen

Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it’s always your choice.Wayne Dyer

Kickstart voor meer motivatie met tips voor een inspirerend en succesvol leven > ingspireMeteen aan de slag!

Wil je ook graag meer verandering? Doorloop bovenstaande 8 stappen en bestel als reminder de Ketting voor geluk – ‘Accomplish magnificent things’. Een waardevol cadeautje voor jezelf of een ander!
Heb je niet de energie om de veranderingen nu door te voeren? Tip: bestel de geluksketting als reminder om bovenstaande oefening over een maand of twee alsnog te doen.
Ontdek ook 6 motiverende quotes voor een nieuwe start.

inspirerend leven MOTIVATIE

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.