De positieve symbolische betekenis van de olifant

**** symbool voor kracht en wijsheid

Voor de hobbels in het leven schenkt de olifant kracht en helpt je op standvastige, beheerste manier deze obstakels of uitdagingen te trotseren.

De olifant heeft een positieve symbolische kracht. In Azië werd de olifant getemd als koninklijk rijdier en geprezen om zijn wijsheid. In het oude China was een olifant het symbool van kracht en wijsheid. Omdat olifanten oud kunnen worden, golden ze bovendien als symbool voor het overwinnen van de dood.
De Hindoeïstische god Ganesha wordt afgebeeld als een menselijke gestalte met het hoofd van een olifant en komt ook voor in de tradities van diverse boeddhistische bewegingen. Ganesha staat voor kennis, wijsheid en schrijfkunst. Hij neemt hindernissen weg en beschermt. Zo roepen Hindoes Ganesha aan voordat ze bijvoorbeeld aan een nieuwe activiteit beginnen.

Olifant als symbool voor een rijk innerlijk leven

Olifanten zijn bijzonder gevoelige dieren met een rijk innerlijk leven. Ze beschikken over vermogens als empathie en mededogen. Net als ons moeten olifanten het grootste deel van hun kennis aanleren in plaats van terug te kunnen vallen op aangeboren instincten. Olifanten hebben een groot brein met een uitstekend geheugen en zijn mentaal vergelijkbaar met primaten (waaronder de mens). Ze gebruiken dit vermogen in hun relaties met anderen dieren en om bijvoorbeeld complexe routes in te prenten. Olifanten worden binnen het dierenrijk dan ook erkend als een van de meest intelligente diersoorten op aarde.

Sieraden met speciale spirituele betekenis: GELUKS OLIFANT voor vriendschap

Behoefte aan meer kracht?

Maak gebruik van de symboliek van de olifant. Draag deze olifant ketting voor bescherming, geluk en veerkracht! Een lief symbolisch cadeautje voor jezelf of een ander.

Bekijk ook onze sieraden met symbolische betekenis voor meer kracht.

Bron: www.ingspire.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.