Mini oefening in vergeving

voor een lichter leven

Doe deze korte oefening 1 keer per dag en voel je vergevingskracht groeien.

  1. Denk aan iemand die jou pijn heeft gedaan en waartegen je nog steeds wrok koestert (misschien om te beginnen, niet de persoon die jou het allermeest heeft gekwetst)
  2. Beeldt je het moment in toen je door deze persoon werd gekwetst en voel de pijn die je nog steeds bij je draagt. Hou vast aan je onwil om te vergeven.
  3. Observeer nu welke emotie je voelt. Is het boosheid, wrok of verdriet? Gebruik je lichaam als een barometer en neem waar wat je fysiek voelt. Ben je ergens gespannen of voel je je zwaar? Breng dan de gewaarwording naar jouw gedachten; zijn deze vijandig, rancuneus of iets anders?

    Zwaarte loslaten

  4. Voel de last die wordt geassocieerd met de pijn binnen in jou en vraag jezelf af;
  • Wie lijdt er nu?
  • Heb ik deze last nu lang genoeg gedragen?
  • Ben ik bereid te vergeven?

Als het antwoord nee is, dan is dat OK. Sommige wonden hebben meer tijd nodig om te helen dan andere. Doe de oefening op een later moment nog een keer.
Als je er klaar voor bent om los te laten, herhaal dan in jezelf: “Als ik inadem, dan voel ik de pijn. Als ik uitadem, dan vergeef ik en ontdoe ik mijn hart en ziel van deze last”. Doe dit net zo vaak zolang je voelt dat het je helpt.

Meteen aan de slag!

Probeer voor dat je aan de slag gaat met deze vergevingsoefening eerst vergeving te begrijpen. Bij vergeving maak je een bewuste keuze om jezelf los te maken van de last, pijn en stress van het vasthouden aan wrok. Vergeven betekent dus niet het door de vingers zien wat er is gebeurd of dat de dader onschuldig is. – Lees Waarom (leren) vergeven?

Ook een Lichter Leven? Bestel hier de Lichter Leven ketting.  Draag deze symbolische ketting voor bescherming en geborgenheid als reminder dat je sterk en nooit alleen bent!

inspirerend leven VERGEVING, Loslaten bij vergeving -, Mini oefening in VERGEVING

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.