De krachtige symboliek van de kolibrie

**** symbool voor lichtheid, liefde en veerkracht

De kolibrie is een behendig, kleurrijk en sierlijk vogeltje met een enorme kracht dat in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika voorkomt. Deze bijzonder mooie vogel is tot de meest verbazingwekkende prestaties in staat. De kolibrie kan grote afstanden onvermoeibaar afleggen. Hij beweegt in alle richtingen zoals zijwaarts ondersteboven en het is zelfs de enige vogelsoort die achteruit kan vliegen. Hierdoor heeft de kolibrie met andere uitdagingen te maken dan de meeste vogelsoorten. De kolibrie staat dan ook symbool voor veerkracht en aanpassingsvermogen. Om een blik op het verleden te werpen maar daar niet te blijven hangen, om flexibel te zijn en in beweging te blijven.

De kolibrie als reminder je te richten op het goede in het leven

Het kolibrie symboliseert de vreugde van het leven en de lichtheid van het zijn. Het vogeltje vliegt van bloem naar bloem en is altijd actief op zoek naar de zoetste nectar. Het leert ons de schoonheid in elke dag te zoeken, te genieten in het Hier en Nu en op zoek te gaan naar dat wat jou blij en gelukkig maakt.
De Kolibrie is een harde werker en beweegt zijn vleugels ongeveer 100 keer per seconde. Door de razendsnelle bewegingen van de vleugels ontstaat er het symbool van oneindigheid als patroon. Dit kan verklaren waarom kolibries tevens symbool zijn van energie, oneindigheid en continuïteit.

Kolibrieveren die het hart doet opengaan

Wist je dat kolibries in vele culturen ook symbool staan voor het brengen van Liefde? In oude religies worden kolibrie veren gebruikt bij de bereiding van liefdesdrankjes vanwege de magische eigenschappen.

Kolibrie ketting bestellen- op een klein wenskaartje voor vreugde en plezier | www.inspirerendwinkelen.nl

Lichter leven tip:


De prachtige eigenschappen van de kolibrie kunnen ons inspireren. Onze kolibrie kettinkje met wenskaartje is een mooi reminder voor jezelf of als symbolisch cadeautje voor een ander om zoveel mogelijk uit het leven te halen!

Bron: www.ingspire.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.