Lotus teken voor kracht cadeau met symboliekDe krachtige symboliek van de Lotusbloem

**** symbool voor kracht, inzicht, vernieuwing en geluk

De Lotusbloem is een plant die behoort tot de waterlelies en is in moerassige gebieden te vinden. Hoewel de lotusbloem met zijn stengel in modder staat, groeit de bloem naar het licht en behoudt hij zijn schoonheid. De lotusbloemen gaan bij zonsopkomst open en bij zonsondergang weer dicht. Elke ochtend ontvouwt de Lotusplant zijn smetteloze bloemen, een prachtig cadeau om elke keer weer te zien. Daarom staat de Lotusbloem voornamelijk bekend om puurheid en zuiverheid.

De betekenissen van de lotusbloem

De Lotusbloem is van oorsprong Indisch en een oud en veelomvattend symbool. In de Aziatische wereld en in het oude Egypte werd de Lotus al erkend als krachtsymbool. In het oude Egypte werd de lotus in verband gebracht met de zonnegod en met de opkomst van het licht. In India is de lotusbloem het belangrijkste symbool voor spiritualiteit en kunst. De lotus als symbool in het boeddhisme vertegenwoordigt zuiverheid. Het openen van de lotus staat ook voor het openen van de chakra’s, onze energiecentra in het lichaam.

De Lotus staat voor kracht en wordt beschouwd als een symbool voor veerkracht en persoonlijke groei. De Lotusbloem is tevens een geliefd meditatiesymbool en betekent het innerlijk ontwaken en harmonie. De lotusbloem is dan ook een bloem die voor vele mensen gezien wordt als een krachtig symbool met een waardevolle betekenis.

Tips voor de Lotus als kracht symbool

De prachtige eigenschappen van de Lotusbloem kunnen ons inspireren. Onze Lotus mandala ketting met wenskaartje kan een mooie reminder zijn voor jezelf of als symbolisch cadeautje in tijden van verandering voor kracht en inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.