5 stappen ritueel ‘zet jezelf in het licht’

voor innerlijke kracht
  1. Zet een schaal met de kaarsjes op een voor jou fijne plek en steek de kaarslontjes aan. Ga erbij zitten en richt je aandacht op de bewegende vlammetjes en de weerkaatsing van het licht in het water.
  2. Je laat je gedachten rustig voorbij drijven. Merk op dat je afgeleid wordt door gedachten. Keer vanuit een mildheid terug naar de kaarslontjes en vlammen.
  3. Het is niet erg als je gedachten je aandacht telkens afleiden. Als je dit opmerkt laat je dan je gedachten los en leg je aandacht weer met vriendelijkheid en mildheid bij de kaarsjes, omdat de lichtpuntjes fijn zijn en het zo prettig voelt.
  4. Probeer dit 5 tot 10 minuten vol te houden.
  5. Als je op een later moment de kaarsjes uitblaast doe dit bewust en blaas je zorgen er mee weg.

Jouw innerlijke vlam

Door de kaarsjes aan te steken creëer je een moment van stilte en bezinning. Je zet tegelijkertijd jezelf in het licht. Dit is tevens een fijne en toegankelijke meditatie methode voor meer innerlijke rust.

Je leert je bewustzijn te trainen en je aandacht te richten op het Hier en Nu. Je kan dit ritueel wekelijks toepassen in je dagelijks leven.

Meteen aan de slag!

Ook meer innerlijke rust? Bestel hier de Boeddha lichtpunjes. Deze speciale kaarslontjes kunnen op water drijven en de vlammetjes geven een magisch effect.

Probeer het ook eens uit! ♥

Ontdek op ingspire.nl de mooiste wijsheden over meditatie.

Bron: inspirerendwinkelen.nl

meditatie methode voor INNERLIJKE RUST, mindful leven RITUELEN, spiritueel leven BOEDDHA LICHTPUNTJES

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.