Voorbereiding in volle gang!

Het is al weer een paar weken geleden dat ik jullie een update heb gegeven over het Inspiratie Werkboek van Ingspire. Ik heb inmiddels niet stilgezeten maar ik moet je zeggen dat de voorbereidingen voor het maken en kunnen uitgeven van een boek een hele opgave is. Om je hier een idee van te geven, even een kleine snapshot van wat er nu allemaal komt kijken bij deze voorbereidingen (en dan heb ik het nog niet eens over het schrijven van het boek zelf).

Voorbereidingen

Als groentje in de “wereld van de boeken” heb eerst ik kilometers internet pagina’s afgestruind voor tips over het zelf maken en uitgeven van een boek. Dit is een hele wereld op zich!

Alles begint eigenlijk met het bepalen van het thema en insteek. Waar wil je wat over gaan vertellen, waar wil je juist niet over vertellen en met welke invalshoek benader je het thema? Ik heb in dit geval gekozen voor

een praktische positieve benadering met ruimte voor bezinning & voor het vinden van eigen antwoorden waarbij kwetsbaarheid tonen mag

Dit is waar Ingspire namelijk ook voor staat. Het hele denkproces heeft mij veel tijd gekost maar ik heb ook wel beseft dat het de basis voor je boek vormt. Dit besef gaf mij een schrale troost voor de vele uurtjes die ik piekerend heb doorgebracht met mijn laptop op schoot en een kopje groene Chinese Taiping Houkui thee als mijn beste vriend voor me op tafel. Hoe vaak ik niet de inhoudsopgave heb aangepast en hoe vaak ik niet van onderwerpen ben gewisseld, ik zou het niet meer weten. Het knopje “delete” is inmiddels de meest gebruikte toets op mijn toetsenbord en begint zelfs al een beetje vaal te worden…

Wervelwind van keuzes

Er moest ook gedacht worden aan het ontwerp, papiersoort, grootte van het boek, harde kaft, zachte kaft, kleur of zwart wit, met of zonder afbeelding op de kaft, wijze van inbinden, huisstijl en ga zo maar door. Alleen al het kiezen van de papiersoort gaf mij een lichte druk op de borst daar een gemiddelde drukker je minstens 25 soorten papier kan aanbieden. Mat, glans, gesatineerd, 80/100/120 grams, gerecycled, met laagje, zonder laagje en alle varianten die je kunt bedenken als je deze variabelen combineert. Een snelle rekenaar komt dan uit op een exponentiële veelvoud van de 25 soorten papier waar ik uit kan kiezen…
Maar goed, ook uit deze keuzestress heb ik mij prima weten te redden. Uiteindelijk zal het een prachtig inspiratie werkboek worden om sterker in het leven te staan. Volledig in kleur (!) met prachtige afbeeldingen en een hogere kwaliteit papier zodat er ook in getekend en geschreven kan worden.

Nu de inhoud nog..waar ik later meer over vertel en ….jullie hierbij om hulp zal vragen!

Tenslotte, gaat het lukken?

Door deze wervelwind van keuzes en beslissingen over het boek zelf, was ik bijna vergeten dat er ook financiering moet komen om het boek volledig in eigen beheer uit te kunnen geven. Niet bepaalt onbelangrijk. Daarom ben ik bezig met het maken van een crowdfunding site om de eerste druk te kunnen uitvoeren. Voor iedereen die Ingspire een warm hart toedraagt. Uiteraard hou ik jullie hierover als eerste op de hoogte!

Liefs,

Inge
P.s. Update gemist? Bekijk hier alle updates over het inspiratie werkboek van Ingspire.nl

Inspiratie Werkboek

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.